Sosyal Medya

Dünya

İsrail Basını: İsrail Ordusu Gazze’ye Yapılacak Yeni Bir Saldırı İçin Hazırlık Yapıyor

İsrail basınında yer alan bir haberde, İsrail ordusunun Gazze’de Hamas Hareketi’yle olası bir çatışma durumunda Gazze sahilini tamamıyla ele geçirmek için çeşitli planlar ve askeri tatbikatlar yaptığı ifade edildi.



Ä°srail basınında yer alan bir haberde, Ä°srail ordusunun Gazze’de Hamas Hareketi’yle olası bir çatışma durumunda Gazze sahilini tamamıyla ele geçirmek için çeÅŸitli planlar ve askeri tatbikatlar yaptığı ifade edildi.

Dün “Times Of Israel”de yayımlanan habere göre, Ä°srail ordusu; Filistin yönetiminin Gazze’yi kontrol altına alamaması, Hamas’ın Gazze’yi yönetmeye devam ediyor olması ve yeni bir savaşın da muhtemel olması yönünde bir kanaate sahip olduÄŸu için, savaÅŸ tatbikatlarına baÅŸladı.

Sitenin haberinde; Ä°srail’in, son savaÅŸta Hamas’ın bir sürpriz yaparak, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısının yakınında yer alan bir yerleÅŸim bölgesine tünelden geçip saldırı düzenlemesi karşısında ÅŸok yaÅŸadığı ifade edildi.

Ayrıca Hamas’ın tünel kazmaya devam ettiÄŸi, bu iÅŸ için 1000’den fazla kiÅŸiyi görevlendirdiÄŸi ve bu kiÅŸilerin nöbetleÅŸerek çalıştıkları, tünel iÅŸlemi için kullanılan malzemelerin ise karaborsa yoluyla elde edildiÄŸi belirtildi.

Haberde ayrıca, Hamas’ın “Nuhbe” ismiyle bilinen özel deniz ve hava birimlerine tatbikat yaptırdığı, yine Ä°ran’ın finansörlüÄŸünde insansız hava uçaklarını ve uzun menzilli füzelerini geliÅŸtirmek için çalışmalarını sürdürdüÄŸü ifade edildi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.